safe4life! - zelfverdediging en zelfbescherming voor vrouwen

Hét complete programma voor een veilige basis voor vrouwen!

Speciaal voor vrouwen

Waarom een cursus zelfverdediging en zelfbescherming voor vrouwen?

Voel jij je als vrouw weleens onzeker en onvei­lig in bepaalde situaties? Op straat, tijdens een wandeling of in het uitgaansleven? Heb je te maken met grensoverschrijdend gedrag, op sport, je werk of wellicht in privésituaties?
Jij bent helaas geen uitzondering. Maar liefst 45% van de Nederlandse vrouwen geeft aan sinds haar vijftiende, eenmalig of meerdere malen, slachtoffer te zijn geweest van fysiek of seksueel geweld. Zeer schokkende cijfers en helaas nog maar het topje van de ijsberg.

Daders zoeken slachtoffers - geen tegenstanders. 

Besluit jij om weerbaar in plaats van een hulpeloos slachtoffer te zijn? Dan is SAFE4LIFE! dé basis voor een veilig leven. Deze 7-delige cursus zelfverdediging is speciaal ontwikkeld voor vrouwen. We noemen het ook vaak een cursus ‘zelfbescherming’, omdat het breder en dieper gaat dan puur fysieke zelfverdediging.  Het vormt een compleet fundament van inzichten en uitkomsten.
Ons motto: “Beter voorkomen dan rennen, beter rennen dan de-escaleren, beter de-escaleren dan vechten en beter vechten dan sterven”. En dan ook in deze volgorde. 
Fysiek, verbaal en mentaal kom je steviger in je schoenen te staan. Daarnaast leer je te doen wat nodig is om uit ongewenste situaties te blijven of daar uit te komen. Deelname is exclusief voor vrouwen. Leeftijd vanaf 16 jaar en ouder. Tot heden varieerden onze deelnemers in leeftijden van 16 tot 60 jaar en alles daartussen. Enige ervaring in vechtsport of conditie is niet belangrijk. De begeleiding/instructeurs zijn mannen.

Complete 7-delige cursus

Praktijkgerichte en realistische zelfverdedigingscursus

SAFE4LIFE! is een no-nonsense cursus voor vrouwen vanaf 16 jaar, die sinds 2019 wordt gegeven. De cursus is samengesteld op basis van de ervaring en kennis van autoriteiten op dit gebied. Daarnaast is er geput uit overleg en/of samenwerking met politie, oud-politie en persoonsbeveiliging-opleiders.

Zowel qua theorie als praktijk is de cursus praktisch en realistisch:
De situaties zijn gebaseerd op de realiteit in het dagelijkse leven. Tenslotte is trainen op zachte matten in je sportoutfit heel anders dan met een volle tas in je hand en een strakke rok of broek aan buiten op straat te worden aangevallen. Of in het donker als je vrijwel niets kunt zien.

Op respectvolle wijze leert ons team jou vaardigheden die jou gaan helpen veilig te zijn. Daarnaast helpt het bij het vergroten van je zelfvertrouwen en ook bij het beter omgaan met alledaagse situaties. Je gaat situaties herkennen en er op vertrouwen dat je, als het nodig is, voor je voor jezelf kunt opkomen, mentaal, verbaal en fysiek

Onderwerpen in deze cursus zelfverdediging zijn onder meer:

 • Omgaan met grensoverschrijdend gedrag
 • Wat te doen bij gevaar op straat en in en rondom je huis
 • Veiligheid met betrekking tot jouw auto en verkeer
 • Hoe om te gaan met dreiging en/of geweld rondom je fiets of terwijl je fietst
 • De problematiek van geweld/dreiging in een lift
 • Hoe te handelen bij verdachte situaties rondom de pinautomaat

Wat je zoal gaat leren:

 • Vroegtijdig dreiging of grensoverschrijdend gedrag herkennen en het type;
 • Je intuïtie vertrouwen en hoe daar naar te handelen;
 • Je grenzen kennen, herkennen en aangeven;
 • Nee zeggen;
 • Hoe agressors denken, hun slachtoffers kiezen en hoe ze handelen;
 • Juiste lichaamshouding en positionering;
 • Ontsnappen/wegkomen uit lastige situaties (verbaal & fysiek);
 • In stressvolle situaties overzicht kunnen houden en te handelen;
 • En nog veel meer

Datums - Locatie - Kosten

Cursusdata Safe4Life!

De eerstkomende cursus start op 1 oktober 2024.  Alle data van die 7-delige cursus zijn: dinsdag 1, 8, 15 en 22 oktober en 5, 12 en 19 november 2024. Tijd: 19.45 uur tot ca. 21.30 uur.

Locatie cursus

Centrum voor Weerbaarheid en Veiligheid, Arnhemseweg 18 te Ede.

Kosten voor de gehele zelfverdedigingscursus

De kosten voor de volledige 7-delige cursus bedragen € 130,00. Je ontvangt ook tijdens de cursus gratis een klein geschenk dat handig is voor je persoonlijke veiligheid. Na inschrijving ontvang je van ons een bericht met uitgebreide informatie m.b.t. kleding, schoeisel, de locatie etc. en informatie over de betaling.

Het maximum aantal deelnemers is 12 vrouwen. Als het maximum aantal bereikt is, dan staat dat zowel direct hieronder vermeld alsook bij het inschrijfformulier aangegeven. Heb je interesse? Wacht niet te lang, de cursus wordt vrij snel volgeboekt.

 

RECENSIE

Wat een geweldige cursus! Naast een hele hoop kennis omtrent het bevorderen van je eigen veiligheid en preventie van geweld ga je ook aan de slag met allerhande manieren om jezelf te bevrijden als je toch in een ongewenste situatie terecht komt. Beide trainers zijn super gemotiveerd en zorgen voor een hele fijne, relaxte sfeer. Je voelt je echt welkom bij hen en ook in de groep. Het voelt veilig en vertrouwd om met een groep dames te oefenen en dingen uit te proberen. Ik merkte gelijk al dat wij als vrouwen snel geneigd zijn heel voorzichtig met elkaar om te gaan. Als iemand je misschien net iets te hard duwt hoor je al snel 'oh, sorry'. Maar juist omdat wij niet gewend waren om te stoeien als kind (zoals toch vaak juist de jongetjes doen) is het heel goed om hier meer ervaring in op te doen. Ik merk ook dat ik alerter ben op straat bijvoorbeeld. En juist die alertheid kan er al voor zorgen dat jij niet uitgekozen wordt als slachtoffer. Ik zou deze cursus echt aan alle vrouwen aanraden!

BABETTE
DEELNEEMSTER SAFE4LIFE!

RECENSIE

Van mijn kids een superleuk verjaardagscadeau ontvangen. De Safe4Life zelfverdedigingscursus! Wat een leerzame, indrukwekkende maar ook leuke en humorvolle cursus. Ik heb genoten van elke cursusavond. Het geeft je meer inzichten en zelfvertrouwen hoe om te gaan met lastige situaties. Echt een aanrader deze cursus. Ik zou zeggen: Geef het iemand cadeau. Een van de leukste cadeaus die iemand kan krijgen. Dankje John en Ed, jullie zijn heel enthousiast en betrokken.

JANNIE
DEELNEEMSTER SAFE4LIFE!

RECENSIE

Een prima cursus waarbij theorie en praktijk afgewisseld worden. Met voorstelbare situaties/scenario's en handige tips, zowel qua preventie als bij acute dreiging. In combinatie met het echte systema een zeer goede voorbereiding voor de toekomst! Naast alle serieuze zaken is het ook enorm gezellig met elkaar. Daardoor kon alles rustig en veilig geoefend worden, wat erg prettig was. Door de overzichtelijke groep en 2 instructeurs was er veel persoonlijke aandacht en werd je echt persoonlijk geholpen. Heel fijn is ook dat er juist niet alleen met geweld wordt gereageerd (zoals soms bij anderen), maar dat je vanuit de situatie leert inschatten wat nodig is en dus zelf mag blijven kiezen hoe je reageert zonder gelijk iemand anders letsel aan te brengen. Ik beveel de Safe4Life cursus van harte aan!

IRis
deelneemster safe4life!

RECENSIE

Ik vind het geweldig hoeveel zelfvertrouwen ik heb gekregen en de inspiratie om ermee door te gaan na het volgen van de cursusreeks Safe4Life. Ik wist niet goed wat ik precies kon verwachten en werd aangenaam verrast door alle nuttige tips en zeer praktische oefeningen. John heeft een heel praktisch en doelgericht programma opgezet en biedt een veilige setting. Duidelijk zichtbaar is de passie waarmee John samen met Ed de lessen geeft

INGRID
deelneemster safe4life!

RECENSIE

In de cursus Safe4life! wordt er gebruik gemaakt van herkenbare scenario’s, bijvoorbeeld rondom huis, op straat of op openbare plekken. Er zit een stuk theorie bij, waarmee je je eigen veiligheid kunt verbeteren en om situaties preventief te voorkomen. Doordat alle scenario’s zo herkenbaar zijn, heb je ook echt iets aan deze cursus. Een goede besteding van je tijd en en je leert bepaalde punten waar je de rest van je leven iets aan hebt. Ik raad alle vrouwen aan om deze cursus te gaan volgen.

AnneLIES
Deelneemster SAFE4life!

RECENSIE

Een tikkie onwennig gingen we van start, want wat stond ons allemaal te wachten? We werden meteen met onze neus op de feiten gedrukt en dan besef je, het kan ook mij overkomen. De lessen zitten goed in elkaar, worden rustig opgebouwd en bevatten veel praktische oefeningen in alledaagse situaties. Het geeft een stuk vertrouwen, zekerheid en maakt je alert voor je omgeving. Maar vooral dat je sterker bent en meer kan dan je denkt! Alleen al dat gevoel geeft je zelfvertrouwen en dan gun ik iedere vrouw.

anoniem
Deelneemster SAFE4life!

RECENSIE

Safe4Life! was mijn eerste kennismaking met zelfverdediging en ik raad het iedereen aan. Waarom? omdat het belangrijk is om voor jezelf op te kunnen komen als het nodig is. Om het vertrouwen te hebben om dat ook echt te doen en om te weten wat je kunt doen ter voorkoming van bedreigende situaties. De instructeurs zijn zeer gedreven, hebben kennis van zaken en kunnen dat goed overbrengen. Ze zijn respectvol naar iedereen en laten mensen in hun waarde. De combinatie van theorie en praktijk is heel prettig en geeft afwisseling tijdens de lessen. En naast dat er veel geleerd wordt, is het ook leuk. De betrokkenheid, warmte en het enthousiasme van het team creëren de juiste sfeer om deze stof, die soms best confronterend kan zijn, een veilige bedding te geven. Ik merk dat de lessen veel in beweging hebben gezet. Het gaat veel verder dan alleen maar trucjes leren om me te kunnen verdedigen. Ervoor kiezen om me te verdedigen is in die zin ook een beetje kiezen om aan te vallen. Want wanneer kom ik in actie? Het liefst voordat er echt iets is gebeurd en ik niet meer weg kan komen. Dat cruciale moment, daar ben ik me bewust van geworden! In dat opzicht was de laatste les wel een hele belangrijke met de onverwachte situaties.

Susanne
Deelneemster SAFE4life!

RECENSIE

Ik weet nu beter hoe ik me kan verdedigen en ik heb ook echt gevoeld dat ik enorm veel power heb! Echt een waardevolle ervaring en een cadeau die ik alle vrouwen gun!

sabina
DEELNEEMSTER SAFE4LIFE!

Over Safe4life!

Het ontstaan van de cursus zelfverdediging voor vrouwen

Veiligheid. Iets waar ieder mens recht op heeft. Helaas worden veel mensen toch slachtoffer van geweld en intimidatie. Zowel geestelijk als lichamelijk. Vooral vrouwen zijn slachtoffer en schrik niet: wereldwijd is seksueel geweld doodsoorzaak nummer 1 van vrouwen tussen de 18 en 45 jaar. Geen specifieke ziekte, geen ongeluk, maar geweld. Dit is zeer schokkend. Veel vrouwen hebben wel de behoefte om veilig en weerbaar te zijn, maar om meerdere redenen maken velen van hen niet de stap om daar gericht voor te trainen. Ook van vrouwen in onze directe omgeving kennen we zeer nare ervaringen die ze hebben meegemaakt. De impact die dat heeft en de geestelijke en soms ook lichamelijke littekens die achterblijven, kunnen een leven tekenen. Omdat zo belangrijk is dat vrouwen meer weerbaar kunnen zijn, hebben we een speciaal cursusprogramma ontwikkeld. Een programma dat in relatief korte tijd een basis biedt voor een veiliger leven. Met opgedane kennis en ervaring, samenwerking en overleg met autoriteiten op veiligheidsgebied heeft de cursus zelfverdediging voor vrouwen zijn huidige vorm gekregen en werd Safe4Life! 'geboren'. Safe4Life! werkt preventief door veel inzichten te verschaffen, het leert je vaardigheden voor omgang met dreiging en stress en fysiek handelen als dat nodig is. Met Safe4Life! zijn we realistisch en gaan we niet uit van een krachtspel, maar hebben we juist effectieve, goed werkende oplossingen gevonden. Specifiek ontwikkeld voor vrouwen, berekend op situaties waarin ze door een man of meerdere mannen worden aangevallen. Met Safe4Life! willen wij met een kwalitatief zeer goede en eerlijke cursus bijdragen aan de weerbaarheid en veiligheid van vrouwen die deelnemen.

Contactinformatie

HET Team

De cursus zelfverdediging voor vrouwen ‘Safe4Life!’ is ontwikkeld en wordt begeleid door John Snijder en Eddy Veenendaal. Beide zijn ervaren in o.a. de zelfverdedigingsvormen Systema en Krav Maga.  Ze hebben veel kennis en ervaring opgedaan m.b.t. veiligheidsvraagstukken en persoonlijk veiligheid. Zij geven les in Systema, waaronder specifiek zelfverdediging voor vrouwen en onderrichten en coachen ook op het gebied van Mentale Weerbaarheid. Onder andere gecertificeerd als trainer Rots & Water en m.b.t de-escalatie technieken, ‘Praten over huiselijk geweld’ en ‘Signaleren en voorkomen van seksuele uitbuiting en mensenhandel (loverboys)’. Ook gediplomeerd docent ‘Regeling Toetsing Geweldsbeheersing Politie en Boa’s’. 

Instructeurs team zelfverdedigingscursus voor vrouwen

EDDY VEENENDAAL & JOHN SNIJDER

INSTRUCTEURS SAFE4LIFE!

Inschrijfformulier

Om je in te schrijven voor de 7-delige cursus die op dinsdag 1 oktober 2024 begint, vul je onderstaand formulier in. Klik daarna op ‘Verzend’. 
Je verplicht je daarmee nog niet tot deelname. Na inschrijving ontvang je van ons per e-mail uitgebreidere informatie over de cursus en de betaling. 

Persoonlijke gegevens

  De door jou, bovenstaande, ingevulde informatie sturen we als bevestiging naar het door jouw ingevulde e-mailadres.
  Daarbij zit ook een disclaimer ter ondertekening. Lever deze bij aanvang van jouw eerste cursusdeel in bij de instructeur.

  Ontvang je geen e-mailbericht met de door jouw ingevulde contactinformatie? Check dan jouw spam folder.

  Contact

  Vragen om meer informatie? Vul onderstaande velden in en we beantwoorden je vragen of nemen contact met je op.
  Je kunt ook e-mailen naar: info@safe4life.nl of bellen/appen met: 06-26432692