RECENSIE

Wat een geweldige cursus! Naast een hele hoop kennis omtrent het bevorderen van je eigen veiligheid en preventie van geweld ga je ook aan de slag met allerhande manieren om jezelf te bevrijden als je toch in een ongewenste situatie terecht komt. Beide trainers zijn super gemotiveerd en zorgen voor een hele fijne, relaxte sfeer. Je voelt je echt welkom bij hen en ook in de groep. Het voelt veilig en vertrouwd om met een groep dames te oefenen en dingen uit te proberen. Ik merkte gelijk al dat wij als vrouwen snel geneigd zijn heel voorzichtig met elkaar om te gaan. Als iemand je misschien net iets te hard duwt hoor je al snel 'oh, sorry'. Maar juist omdat wij niet gewend waren om te stoeien als kind (zoals toch vaak juist de jongetjes doen) is het heel goed om hier meer ervaring in op te doen. Ik merk ook dat ik alerter ben op straat bijvoorbeeld. En juist die alertheid kan er al voor zorgen dat jij niet uitgekozen wordt als slachtoffer. Ik zou deze cursus echt aan alle vrouwen aanraden!

BABETTE
DEELNEEMSTER SAFE4LIFE!

RECENSIE

Van mijn kids een superleuk verjaardagscadeau ontvangen. De Safe4Life zelfverdedigingscursus! Wat een leerzame, indrukwekkende maar ook leuke en humorvolle cursus. Ik heb genoten van elke cursusavond. Het geeft je meer inzichten en zelfvertrouwen hoe om te gaan met lastige situaties. Echt een aanrader deze cursus. Ik zou zeggen: Geef het iemand cadeau. Een van de leukste cadeaus die iemand kan krijgen. Dankje John en Ed, jullie zijn heel enthousiast en betrokken.

JANNIE
DEELNEEMSTER SAFE4LIFE!

RECENSIE

Een prima cursus waarbij theorie en praktijk afgewisseld worden. Met voorstelbare situaties/scenario's en handige tips, zowel qua preventie als bij acute dreiging. In combinatie met het echte systema een zeer goede voorbereiding voor de toekomst! Naast alle serieuze zaken is het ook enorm gezellig met elkaar. Daardoor kon alles rustig en veilig geoefend worden, wat erg prettig was. Door de overzichtelijke groep en 2 instructeurs was er veel persoonlijke aandacht en werd je echt persoonlijk geholpen. Heel fijn is ook dat er juist niet alleen met geweld wordt gereageerd (zoals soms bij anderen), maar dat je vanuit de situatie leert inschatten wat nodig is en dus zelf mag blijven kiezen hoe je reageert zonder gelijk iemand anders letsel aan te brengen. Ik beveel de Safe4Life cursus van harte aan!

IRis
deelneemster safe4life!

RECENSIE

Ik vind het geweldig hoeveel zelfvertrouwen ik heb gekregen en de inspiratie om ermee door te gaan na het volgen van de cursusreeks Safe4Life. Ik wist niet goed wat ik precies kon verwachten en werd aangenaam verrast door alle nuttige tips en zeer praktische oefeningen. John heeft een heel praktisch en doelgericht programma opgezet en biedt een veilige setting. Duidelijk zichtbaar is de passie waarmee John samen met Ed de lessen geeft

INGRID
deelneemster safe4life!

RECENSIE

In de cursus Safe4life! wordt er gebruik gemaakt van herkenbare scenario’s, bijvoorbeeld rondom huis, op straat of op openbare plekken. Er zit een stuk theorie bij, waarmee je je eigen veiligheid kunt verbeteren en om situaties preventief te voorkomen. Doordat alle scenario’s zo herkenbaar zijn, heb je ook echt iets aan deze cursus. Een goede besteding van je tijd en en je leert bepaalde punten waar je de rest van je leven iets aan hebt. Ik raad alle vrouwen aan om deze cursus te gaan volgen.

AnneLIES
Deelneemster SAFE4life!

RECENSIE

Een tikkie onwennig gingen we van start, want wat stond ons allemaal te wachten? We werden meteen met onze neus op de feiten gedrukt en dan besef je, het kan ook mij overkomen. De lessen zitten goed in elkaar, worden rustig opgebouwd en bevatten veel praktische oefeningen in alledaagse situaties. Het geeft een stuk vertrouwen, zekerheid en maakt je alert voor je omgeving. Maar vooral dat je sterker bent en meer kan dan je denkt! Alleen al dat gevoel geeft je zelfvertrouwen en dan gun ik iedere vrouw.

anoniem
Deelneemster SAFE4life!

RECENSIE

Safe4Life! was mijn eerste kennismaking met zelfverdediging en ik raad het iedereen aan. Waarom? omdat het belangrijk is om voor jezelf op te kunnen komen als het nodig is. Om het vertrouwen te hebben om dat ook echt te doen en om te weten wat je kunt doen ter voorkoming van bedreigende situaties. De instructeurs zijn zeer gedreven, hebben kennis van zaken en kunnen dat goed overbrengen. Ze zijn respectvol naar iedereen en laten mensen in hun waarde. De combinatie van theorie en praktijk is heel prettig en geeft afwisseling tijdens de lessen. En naast dat er veel geleerd wordt, is het ook leuk. De betrokkenheid, warmte en het enthousiasme van het team creëren de juiste sfeer om deze stof, die soms best confronterend kan zijn, een veilige bedding te geven. Ik merk dat de lessen veel in beweging hebben gezet. Het gaat veel verder dan alleen maar trucjes leren om me te kunnen verdedigen. Ervoor kiezen om me te verdedigen is in die zin ook een beetje kiezen om aan te vallen. Want wanneer kom ik in actie? Het liefst voordat er echt iets is gebeurd en ik niet meer weg kan komen. Dat cruciale moment, daar ben ik me bewust van geworden! In dat opzicht was de laatste les wel een hele belangrijke met de onverwachte situaties.

Susanne
Deelneemster SAFE4life!

RECENSIE

Ik weet nu beter hoe ik me kan verdedigen en ik heb ook echt gevoeld dat ik enorm veel power heb! Echt een waardevolle ervaring en een cadeau die ik alle vrouwen gun!

sabina
DEELNEEMSTER SAFE4LIFE!