GIRL POWER!

zelfverdediging en weerbaarheid voor meisjes

Hét programma voor een veilige basis voor meisjes  ca. 12-16 jaar

Speciaal voor meisjes

Cursus zelfverdediging en weerbaarheid voor meisjes

Girl power – De kracht van meisjes! 
Durf jij je uit te spreken, ken jij je grenzen en durf jij deze aan te geven, volg jij je hart? Bouw en onderhoud jij vriendschappen, waarbij jij helemaal (bij) jezelf weet te blijven? Of loop je soms mee omdat je erbij wilt horen en vooral niet buiten gesloten wilt zijn?

Ieder meisje kan leren om sterker in haar schoenen te staan, haar innerlijke kracht te ervaren en hoe deze toe te passen in haar leven. 
Daarom deze cursus voor meisjes van ca. 12-16 jaar, in principe middelbare school gangers, die deze Girl Power ook willen ervaren!

Daders zoeken slachtoffers - geen tegenstanders. 

Jij bent natuurlijk ook liever weerbaar dan een slachtoffer. Dan is SAFE4LIFE! Girl Power een sterke basis voor een meer veilige toekomst. Deze 12-delige cursus zelfverdediging en weerbaarheid is namelijk speciaal ontwikkeld voor jou. Op sportieve en actieve wijze gaan we aan de slag om je fysiek, verbaal en mentaal steviger in je schoenen te laten staan. Je leert wat nodig is om uit ongewenste situaties te blijven of daar uit te komen. Deelname is voor meisje van ca. 12-16 jaar oud. Enige ervaring in vechtsport of conditie is volstrekt niet belangrijk. De instructeur die de cursus geeft is een man (John Snijder, zie onder instructeurs).

Complete 12-delige cursus

Praktijkgerichte en realistische zelfverdedigingscursus

SAFE4LIFE! Girl Power! is een fysieke én mentale weerbaarheidscursus voor meisjes van ca. 12 -16 jaar. In 12 weken leer je de belangrijkste methoden om sterk in je schoenen te staan, je grenzen aan te kunnen geven en je fysiek en/of verbaal te kunnen  verweren indien nodig. De cursus is samengesteld op basis van de ervaring en kennis van allerlei autoriteiten op dit gebied. 

Zowel qua theorie als praktijk is de cursus praktisch en realistisch:
Bij de lessen kijken we naar situaties gebaseerd op het dagelijkse leven. Trainen op matten in je sportoutfit is heel anders dan van je fiets af getrokken worden, op straat lastig gevallen of aangevallen worden of geduwd worden op een druk schoolplein

Op respectvolle wijze leer je allerlei vaardigheden die jou helpen veilig te zijn. Daarnaast vergroten ze je zelfvertrouwen en met het beter omgaan met alledaagse situaties. Je gaat situaties herkennen en er op vertrouwen dat je voor je voor jezelf kunt opkomen.

Onderwerpen in deze cursus zelfverdediging zijn onder meer:

 • Vroegtijdig dreiging of grensoverschrijdend gedrag herkennen en het type;
 • Je intuïtie vertrouwen en hoe daar naar te handelen;
 • Je grenzen kennen, herkennen en aangeven, nee zeggen;
 • Hoe je niet als slachtoffer gezien wordt;
 • Juiste lichaamshouding en positionering;
 • Versterken van je mentale weerbaarheid;
 • Ontsnappen/wegkomen uit lastige situaties (verbaal & fysiek);
 • In stressvolle situaties overzicht kunnen houden en handelen;
 • En nog veel meer

Datums - Locatie - Kosten

Cursusdata Safe4Life! Girl Power

De eerstkomende cursus start op woensdag 18 september 2024.  Alle data van die 12-delige cursus zijn: woensdag 18 en 25 september en 2, 9, 16 en 23 oktober en 6, 13, 20 en 27 november en 4  en 11 december 2024. Tijd: 18.15 uur tot ca. 19.00 uur.

Locatie cursus

Centrum voor Weerbaarheid en Veiligheid, Arnhemseweg 18 te Ede.

Kosten voor de gehele zelfverdedigingscursus

De kosten voor de volledige 12-delige cursus bedragen € 97,00. Na inschrijving ontvang je van ons een bericht met uitgebreide informatie m.b.t. kleding, schoeisel, de locatie etc. en informatie over de betaling.
Het minimum aantal deelnemers is 6 meisjes en het maximale aantal is 10 meisjes. Als het maximum aantal bereikt is, dan staat dat direct hieronder bij het inschrijfformulier aangegeven. Heb je interesse? Wacht niet te lang, want vol=vol!

 

Inschrijfformulier

Om je in te schrijven voor de 12-delige cursus die op woensdag 18 september 2024 begint, vul je onderstaand formulier in. Klik daarna op ‘Verzend’. 
Je verplicht je daarmee nog niet tot deelname. Na inschrijving ontvang je van ons per e-mail uitgebreidere informatie over de cursus en de betaling. 

Persoonlijke gegevens

  De door jou, bovenstaande, ingevulde informatie sturen we als bevestiging naar het door jouw ingevulde e-mailadres.
  Daarbij zit ook een disclaimer ter ondertekening. Lever deze bij aanvang van jouw eerste cursusdeel in bij de instructeur. Deze dient ook ondertekend te zijn door je ouder/verzorger.

  Ontvang je geen e-mailbericht met de door jouw ingevulde contactinformatie? Check dan jouw spam folder.