Vraag & Antwoord

Ik heb geen conditie, is dat een probleem voor deelname?
Nee hoor. Hoewel conditie meegenomen is in noodsituaties (al is het alleen maar om weg te rennen), voor de cursus is het niet nodig. We wisselen theorie en praktijk af met elkaar en de oefeningen zijn er in principe op gebaseerd dat het je zo min mogelijk inspanning kost (belangrijk bij meerdere belagers, om overzicht te behouden etc.)

Ik wil meedoen met mijn dochter, maar zij is 15 jaar, kan dat?
Dat is zeker mogelijk. Omdat ze met jou samen is, weet je wat ze ziet en leert en kun je er samen over praten. We hebben zeer regelmatig moeders die samen met hun dochter (ook soms van 15 jaar) deelnemen. Het is wel goed om vooraf eerst even contact te hebben en het te bespreken of het inderdaad iets is voor je dochter.

Ik ben 55 jaar, is dat te oud om mee te doen?
De cursus is voor vrouwen vanaf 16 jaar. Vanwege de inhoud van de cursus is die minimum leeftijdsgrens aangebracht. Verder maakt in principe jouw leeftijd niet uit. Mocht je echt problemen hebben met bewegen, onlangs geopereerd zijn of i.d., neem dan eerst even contact met ons op. Wij bespreken dan of het zinvol is (op dat moment) om mee te doen. 

Ik kan op één van de cursusdata niet, is dat een probleem?
Natuurlijk is het jammer als je een deel niet kunt, maar het kan altijd gebeuren (agendatechnisch of door ziekte etc.).  Het is geen probleem verder. We herhalen de oefeningen, dus je kan gewoon weer aanhaken. Als je de theorie mist dan zorgen we dat je die gewoon ontvangt. Als er meerdere deelneemsters een deel missen, kijken we eventueel of er nog een inhaalmogelijkheid is.

Door omstandigheden kan ik na mijn inschrijving toch niet deelnemen? Ben ik mijn geld kwijt?
Als je 14 dagen (of eerder) voor het eerste cursusdeel je deelname (per e-mail) annuleert, dan retourneren we je het gehele bedrag. Is het minder dan 14 dagen, dan storten we 50% van het bedrag terug. Een andere optie voor beide gevallen is dat je de cursus, waarvoor je je had ingeschreven annuleert, maar deelneemt aan de eerstvolgende (of een daaropvolgende). Je kunt ook iemand in jouw plaats laten deelnemen.

Hoe zit het met kleding en zo, wat moet ik aandoen, meenemen etc?
Je krijgt voorafgaand aan de cursus nog een e-mailbericht met allerhande informatie. Daarin staat ook kleding beschreven. Er zijn geen bijzondere eisen. We vragen je wel om bijv. te dragen wat je normaal ook aan zou doen (realistisch trainen).

Is het gevaarlijk om mee te doen?
Nee, het is absoluut niet gevaarlijk om mee te doen. We geven duidelijke instructies, we werken beheerst en de oefeningen worden rustig opgebouwd. Wij  willen uiteindelijk dat je veilig bent en dat begint bij ons op de cursus. Natuurlijk is het wel zo dat je oefeningen doet en actief contact hebt met anderen, waarbij altijd iets kan gebeuren. Net als bij elke andere sport. Maar juist omdat we werken vanuit beheersing, is de kans daarop uiterst klein. 

Ik heb maar weinig kracht, heeft zo’n cursus dan wel zin?
Jazeker! Dat is precies de reden waarom we deze cursus hebben samengesteld. In de meeste gevallen zijn vrouwen slachtoffer van mannen en is er sprake van krachtsverschil. Onze oplossingen houden daar rekening mee. De methode die we vooral gebruiken is ‘Systema’. Daarbij werk je niet op basis van kracht, maar gebruik je slimme principes. Bij alle oefeningen binnen de cursus gaan we uit van krachtsverschil en hebben we slimme oplossingen als antwoord.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact op via telefoon/app, e-mail of het contactformulier en we beantwoorden je vraag.