WOMAN POWER!

safe4life! - zelfverdediging en zelfbescherming voor vrouwen

Hét complete programma voor een veilige basis voor vrouwen!

Speciaal voor vrouwen

Cursus zelfverdediging en zelfbescherming voor vrouwen

Voel jij je als vrouw weleens onzeker en onvei­lig in bepaalde situaties? Op straat, tijdens een wandeling of in het uitgaansleven? Heb je te maken met grensoverschrijdend gedrag, op sport, je werk of wellicht in privésituaties?
Jij bent helaas geen uitzondering. Maar liefst 45% van de Nederlandse vrouwen geeft aan sinds haar vijftiende, eenmalig of meerdere malen, slachtoffer te zijn geweest van fysiek of seksueel geweld. Zeer schokkende cijfers en helaas nog maar het topje van de ijsberg.

Daders zoeken slachtoffers - geen tegenstanders. 

Besluit jij om weerbaar in plaats van een hulpeloos slachtoffer te zijn? Dan is SAFE4LIFE! dé basis voor een veilig leven. Deze 7-delige cursus zelfverdediging is speciaal ontwikkeld voor vrouwen. We noemen het vaak een cursus ‘zelfbescherming’, omdat het breder gaat dan puur fysieke zelfverdediging.  Het vormt een compleet fundament van inzichten en uitkomsten.
Fysiek, verbaal en mentaal kom je steviger in je schoenen te staan. Daarnaast leer je te doen wat nodig is om uit ongewenste situaties te blijven of daar uit te komen. Deelname is exclusief voor vrouwen. Leeftijd vanaf 16 jaar en ouder. Tot heden varieerden onze deelnemers in leeftijden van 16 tot 60 jaar en alles daartussen. Enige ervaring in vechtsport of conditie is niet belangrijk. De begeleiding/instructeurs zijn mannen (John Snijder en Eddy Veenendaal, zie ook bij instructeurs).

Complete 7-delige cursus

Praktijkgerichte en realistische zelfverdedigingscursus

SAFE4LIFE! is een no-nonsense cursus voor vrouwen vanaf 16 jaar, die sinds 2019 wordt gegeven. De cursus is samengesteld op basis van de ervaring en kennis van autoriteiten op dit gebied. Daarnaast is er geput uit overleg en/of samenwerking met politie, oud-politie en persoonsbeveiliging-opleiders.

Zowel qua theorie als praktijk is de cursus praktisch en realistisch:
De situaties zijn gebaseerd op de realiteit in het dagelijkse leven. Tenslotte is trainen op zachte matten in je sportoutfit heel anders dan met een volle tas in je hand en een strakke rok of broek aan buiten op straat te worden aangevallen. Of in het donker als je vrijwel niets kunt zien.

Op respectvolle wijze leert ons team jou vaardigheden die jou gaan helpen veilig te zijn. Daarnaast helpt het bij het vergroten van je zelfvertrouwen en ook bij het beter omgaan met alledaagse situaties. Je gaat situaties herkennen en er op vertrouwen dat je, als het nodig is, voor je voor jezelf kunt opkomen, mentaal, verbaal en fysiek

Onderwerpen in deze cursus zelfverdediging zijn onder meer:

 • Omgaan met grensoverschrijdend gedrag
 • Wat te doen bij gevaar op straat en in en rondom je huis
 • Veiligheid met betrekking tot jouw auto en verkeer
 • Hoe om te gaan met dreiging en/of geweld rondom je fiets of terwijl je fietst
 • De problematiek van geweld/dreiging in een lift
 • Hoe te handelen bij verdachte situaties rondom de pinautomaat

Wat je zoal gaat leren:

 • Vroegtijdig dreiging of grensoverschrijdend gedrag herkennen en het type;
 • Je intuïtie vertrouwen en hoe daar naar te handelen;
 • Je grenzen kennen, herkennen en aangeven;
 • Nee zeggen;
 • Hoe agressors denken, hun slachtoffers kiezen en hoe ze handelen;
 • Juiste lichaamshouding en positionering;
 • Ontsnappen/wegkomen uit lastige situaties (verbaal & fysiek);
 • In stressvolle situaties overzicht kunnen houden en te handelen;
 • En nog veel meer

Datums - Locatie - Kosten

Cursusdata Safe4Life!

De eerstkomende cursus start op 1 oktober 2024.  Alle data van die 7-delige cursus zijn: dinsdag 1, 8, 15 en 22 oktober en 5, 12 en 19 november 2024. Tijd: 19.45 uur tot ca. 21.30 uur.

Locatie cursus

Centrum voor Weerbaarheid en Veiligheid, Arnhemseweg 18 te Ede.

Kosten voor de gehele zelfverdedigingscursus

De kosten voor de volledige 7-delige cursus bedragen € 130,00. Je ontvangt ook tijdens de cursus gratis een klein geschenk dat handig is voor je persoonlijke veiligheid. Na inschrijving ontvang je van ons een bericht met uitgebreide informatie m.b.t. kleding, schoeisel, de locatie etc. en informatie over de betaling.

Het maximum aantal deelnemers is 12 vrouwen. Als het maximum aantal bereikt is, dan staat dat zowel direct hieronder vermeld alsook bij het inschrijfformulier aangegeven. Heb je interesse? Wacht niet te lang, de cursus wordt vrij snel volgeboekt (half juli al voor de helft gevuld).

Inschrijfformulier

Om je in te schrijven voor de 7-delige cursus die op dinsdag 1 oktober 2024 begint, vul je onderstaand formulier in. Klik daarna op ‘Verzend’. 
Je verplicht je daarmee nog niet tot deelname. Na inschrijving ontvang je van ons per e-mail uitgebreidere informatie over de cursus en de betaling. 

Persoonlijke gegevens

  De door jou, bovenstaande, ingevulde informatie sturen we als bevestiging naar het door jouw ingevulde e-mailadres.
  Daarbij zit ook een disclaimer ter ondertekening. Lever deze bij aanvang van jouw eerste cursusdeel in bij de instructeur.

  Ontvang je geen e-mailbericht met de door jouw ingevulde contactinformatie? Check dan jouw spam folder.